Terugblik Ambitietafel Onderwijs 30 novemberjh

Wat kunnen onderwijs en arbeidsmarkt voor elkaar betekenen om leerlingen via een reeks ervaringen te begeleiden naar het werk waar ze goed in zijn en waar ze blij van worden?”

Over dit vraagstuk organiseerden PCC Oosterhout en Meetup 072 een ambitietafel in het kader van de Alkmaarse Onderwijs Agenda.

Zeven ondernemende docenten hielden, staande op een verhoging tussen de werkbanken bij het PCC voor een gezelschap van ruim 50 aanwezigen, hun pitch over ‘goede ervaringen met de werkvloer”. Bijvoorbeeld Kookstudio 2.0, waarin leerlingen van het Van der Meij College samenwerken met chefkoks van restaurants aan het Waagplein. Of de pop-up bloemenwinkel van het Clusius College die door leerlingen opgezet en gerund wordt. Een sfeerimpressie van de ambitietafel ziet u in onderstaand filmpje.

Bij de marktkraampjes van de pitchers in het PCC-restaurant werd informatie over de goede voorbeelden opgehaald en werden ervaringen en ideeën uitgewisseld. Een vertegenwoordiger van de Onderwijscoöperatie gaf als tip het LerarenOntwikkelFonds, dat leraren met goede initiatieven om het onderwijs te verbeteren, ondersteunt en verbindt.

Via smartphones deelden de deelnemers hun inzichten op een digitaal platform, waarbij ze antwoord gaven op de vraag: “Welke kansen wil je met ons delen?” Zowel bij de afronding van de bijeenkomst als in de weken daarna borrelde en bruiste het van de ideeën. Concrete vervolgafspraken:

• Op 20 februari a.s ontvangen de wethouders economie en onderwijs Alkmaarse ondernemers en onderwijsbestuurder op het stadhuis voor de ondernemersborrel.

• Meetup 072 gaat in gesprek met het bestuur van Ondernemend Alkmaar over het idee gezamenlijk een bijeenkomst te organiseren waarin ondernemers gaan pitchen voor het onderwijs.

Voor een overzicht van alle ideeën klik hier.

Volgende ambitietafels:

11 april van 15.00 – 17.00 uur in basisschool de Kennemerpoort.

Thema: ‘Van peuter naar kleuter’.

15 of 17 mei eind middag in het Jan Arentsz. Thema: ‘Eigentijds onderwijs’.

De datum voor de laatste ambitietafel over ‘Passende Kinderopvang’ wordt binnenkort gepland.

Terugblik Ambitietafel Onderwijs & Arbeidsmarkt 1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s